Folkemedisin for bihulebetennelse

Folkemedisin for bihulebetennelse

Trøtt, rinnande nese og fremfor alt smerte over nesen, noe som gir en utstrålende smerte i pannen og tempel ved den minste bevegelse forsvager vår hverdag. Det er noen naturlige folkemedisiner som kan hjelpe å lindre disse symptomene.

Urtenes krefter

Urter er uvurdelig når vi leter etter måter å lindre vedvarende rennende nese og tykke sekret og slim so vi har i nesen, noe som betyr at vi har vanskeligheter med å puste. Intens og ofte irriterende lukt av urter resulterer i tynning av slim go sekret i nesen. Den beste og enkleste måten å bruke urter er gjennom inhalering. For å gjennomføre dette, trenger vi en kjele, håndkle, varmt vann og tørkede urter eller naturlige eteriske oljer. Fyll en kjele med 2 liter vann og tilsett urter. De mest effektive urterne er timian, rosmarin, salvie, lavendel og mynte. Vi kan bruke en eller flere av disse sammen. De beste essensielle oljer er av furu, rosmarin, eukalyptus, lavendel, peppermynte, merian. Fordi oljer er svært konsentrert, slik at vi bare setter noen dråper i vannet mens hvis vi bruker de urter kan vi gjøre det i en mengde på ca 50g. Bøy hodet i kjelen og dekke deg selv med et håndkle og inhalerer dampen. Innånding bør være ca 10 minutter.

Man ska ikke överse styrken av intensive krydder som kanel, ingefær, spisskummen, pepper go pepperrot. Det finnes ingen mirakelkurer men sammen med varm drikke og mat som påvirker oss på en positiv måte og tynner ut sekret og slim i nesen. I utarbeidelsen av retter så var ikke redd å bruke mye hvitløk og løk som inneholder flyktige oljer som er bakteriedrepende. Disse oljene kan også inhaleres når man hakket løk eller hvitløk.

Kompress gir lindring

Beste kompressen vid smerten av bihulebetennelse er av salt, bønner, erter og senneps frø. Et par håndfuller av korn må varmes i en panne eller i ovnen og deretter fylle opp en linpose med disse ( du kan også bruke en bommullssokk), og deretter er kompressen ferdig. Sen er de bare fortsette med salt, men de bør være en jod-brom salt som er kurativ og er tilgjengelig i apotek. Vanlig salt kan anvendes for inhaleing - tilsett vann i stedet for urter og oljer.

Disse trinnene ovenfor, selv om de er veldig bra, så bør de bare ses på som komplementær behandling til den behandling som er foreskrevet av legen din. Ikke helbredet eller utilstrekkelig behandlet bihulebetennelse kommer tilbake, og det kan ende opp med farlige komplikasjoner.