Pass opp for pneumokokker

Pass opp for pneumokokker

Pneumokokker er sykdomsfremkallende bakterier i andre ord kalles disse bakterier diplokokker. Denne type bakterier er blant de mest aggressive og farlige.

pneumokokker er utbredt blant mange barn som er uvitende bærere av pneumokokker. Pneumokokker har sin habitat i slimhinnen i halsen og nesen. Små barn som bærer pneumokokker trenger ikke å bli syke spesielt små barn i god helse. Men når det kommer til nedsatt immunforsvar eller svekkelse av kroppen kan bakterierne som tidligere var sovende angripe f.eks mellomøret eller bihulene som kan forårsake en ikke-invasiv infeksjon.

Infeksjonstyper

Pneumokokker forårsaker infeksjoner av varierende grad av fare, hvor man kan dele disse infeksjonene i ikke-invasive og invasive infeksjoner. De ikke-invasive infeksjoner er mindre alvorlige, men mer vanlig og inkluderer: lungebetennelse, bihulebetennelse, ørebetennelse og øyebetennelse. Det sies at pneumokokker er den vanligste årsaken til bakteriell lungebetennelse hos voksne. Invasive pneumokokkinfeksjoner er sjeldnere, men en mye mer alvorlig infeksjon gruppe. I disse tilfeller tar seg respiratoriske bakterier in i blodet (kjent. Bacteremia), eller annen kroppsvæske. Etterpå kan pneumokokkinfektionen spred og påvirke forskjellige organer og forårsake infeksjon med alvorlige komplikasjoner eller død, for eksempel betennelse i hjernehinnene, blodforgiftning (sepsis), lungebetennelse og bakteriemi, endokarditt, peritonitt, etc. Pneuomokokker står for ca. halvparten av bakteriell hjernehinnebetennelse hos voksne som ender i døden i 30% av tilfellene.

behandling

Pneumokokker og risikoen sammen med dem, så du bør man nevne de vaksiner som er nødvendig for å hindre disse bakteriene. Vaksiner mot pneumokokker er delt inn pneumokokkpolysakkaridvaksine og konjugerte vaksiner. Den andre nevnde vaksinen er beregnet for barn opp til to år, mens plysackaridvaccin er for ungdommer. Det er viktig å ikke ignorere pneumokokker! De forårsaker mange alvorlige sykdommer som kan føre til uførhet eller død. Det er viktig å beskytte barnet ditt.