Hva kan egentlig øyesmerter bety?

Hva kan egentlig øyesmerter bety?

Som i tilfellet med andre plager kan til øyesmerter forårsakes av mange forskjellige faktorer. Noen ganger er den forårsaket av sykdommer eller plager, men noen ganger også vanlig tretthet.

Når vi lider av smerter rundt øynene våre, lurer vi på hvorfor det skjedde, mens du leter etter måter å få demme opp smerten. Hvor intens er smerten? Hvor ofte forårsaket smerten? Hvor er smerten nøyaktig? Svarene på disse spørsmålene vil hjelpe oss med å fastslå om det er en alvorlig medisinsk tilstand der det er nødvendig å se en lege.

En vanlig årsak til smerter rundt øynene er at vi føler en irritasjon, De faktorer som ofte er ansvarlig for smerten er de vanligste typer allergener, som for eksempel støv, pollen, sigarettrøyk etc.c øyesmerte kan også forekomme, avhengig av type arbeid vi gjør. Langsiktig koncentrasjon med belastningen med øynene forårsaker tretthet. Særlig sårbare for denne typen smerte er personer som arbeider ved datamaskinen eller hvis arbeidsplassen er for intens eller for dårlig belyst. selv om disse forholdene ikke er altfor alvorlige bør du tenke på å besøke en øyelege eller endre arbeidsforholdene på din arbeidsplass.

En sjelden årsak til smerter i øyet er at passasjen av hornhinnen eller konjunktiva er eksponert for et fremmed element. Et karakteristisk trekk ved denne smerten er at man ofte blinker. Denne smerten kan også påvirke vår syn. For å unngå skade på synsnerven gjelder det å umiddelbart gå til legen.

Øyesmerter kan også være et symptom på en alvorlig sykdom. En av disse sykdommene er glaukom. I dette tilfellet har det å gjøre med svært sterke angrep av plutselige smerter i øyet, noe som kan utstråle impulser til kjeven eller baksiden og siden av hodet. Et annet symptom på smerter i øyet, er at du får synsproblemer hvor bildet er uskarpt, at du lider av flytere eller regnbue sirkler i det visuelle feltet. En annen sykdom er når du beveger øyeeplet i skiftende retning og føler smerte kan de være betennelse i synsnerven.