Hvordan noen typer av sko ødelegger vår helse

Hvordan noen typer av sko ødelegger vår helse

Selv om de kan være vakre, moderne, eller til og med komfortable så kan noen typer sko være selvmord for vår helse. Hva for sko er best å kaste ut av skapet?

Skoene vi bruker har for lang tid siden opphørt å utføre bare praktiske funksjoner. I dag er skoene ikke bare til for å beskytte våre føtter fra skade eller ugunstige værforhold. I dag er skoene et tillegg til våre klær. Ofte er det de skoene som kanbidra til deformasjon av våre føtter eller førverre vår helse. Dette gjelder særlig i tilfelle av noen slags forskjellige sko. Den største trusselen mot vår helse i henhold til ortopediske kirurger og fotpleie(fotterapeut) er de skoene

1. Flip flops

Denne type sko kan karakteriseres som en praktisk sommarsko men er et mareritt for en lege. Etter når du går på dem så flytter vi vår kroppsvekt på forsiden av foten som fører til at vi får halluxproblem, hælspore eller ikke estetiske fortykket hud på føttene. Men det er bare halve problemet. Hyppig seg fra flip flops kan faktisk føre til betennelse i bursa og forårsake brysom ryggsmerter eller over lengden av bena.

2. UGG sko

Denne varme komfortable vintersko er selv om de er moderne og hyped av mange kjendiser gjør denne sko mer skade enn godt. Deres mykhet og mangel på stabile såler kan føre til økt mottakelighet for ankelskader og andre skader. I tillegg er forlenget fuktighetsinnhold på denne type sko også føre til fotsopp.

3. Høye hæler og stiletthæler

Sko med høye hæler og tynne hæler. Denne slags sko er den som forårsaker mest skade. Som ofte bære disse typer av sko kan føre til mange negative helseeffekter. Den mest alvorlige av disse er plagsomme ryggsmerter og sirkulasjonsproblemer (spesielt når vi er genetisk utsatt). Daglig bruk av høye hæler kan også føre til fortykkelse av akillessenen, leddgikt og valgus fingrer.